Blåsisolering

Climacell produktet

Climacell Papirisolering er laget av granulert resirkulert papir og har mange produktegenskaper som muliggjør en effektiv isolering og som reduserer energikostnaden. Det som er avis isoleringsmateriale spesielle kjennetegn er at det isolerer optimalt i både årets kalde samt varme måneder. Med et eneste produkt kan byggherre / entreprenør skape isolering i alle tykkelser.

Høy isolering

Climacell Papirisolering har en meget høy isoleringsevne sammenlignet med tradisjonell isolering som mineralull (Glava/Roockwool).
Det er kombinasjonene Varmeledningsevne, Varmekapasitet og luftmotstand som gjør Climacell til et suverent produkt og ditt naturlige valg.

Vi vet alle at det Ikke bare er nok med en god genser når det blåser....men med en tynn vindjakke som puster, blir komforen optimal
Vi kan si at Climacell er Ullgenser + Pustende vindjakke

Varmeledningsevne = 0.037 W/(mK)
Varmekapasitet = 2544 J/(kgK)
Luftmotstand 30 - 55 kg/m3 = 4 - 19,8 kPas/m2

Diffusjonsåpen

Produktets egenskap gir et diffusjonsåpent isoleringslag som betyr at vi unngår bruk av plast/fuktsperre i konstruksjonen. (15% i følge DIN 52620)
I motsettning til mineralull så transporterer Climacell evt. fukt som er kommet inn i isolasjonen videre ut. Les mer hos Statens byggforskningsinstitut i Danmark
Dette gir oss et "pustene" hus med et behagelig inneklima,....som er mye bedre en å bo i en "plastpose" 
Se illustrasjon her

Høy lydisolering

Climacell er aktiv lyddemping. På grunn av cellelosens særlige fiberstruktur
i forbindelse med tilsvarende konstruksjoner har Climacell meget gode lydisolerende egenskaper. Fiberens lineare luftmotstand er den avgjørende konstant. Generelt gjelder det, at jo større vektfyll, jo høyere er kompenentens lydabsorpsjonsfaktor     hør Cellulose vs Mineralull

Høy brannbeskyttelse

For at en brann skal kunne spre seg må den ha oksigen. Climacell har en meget stor brannmotstandsdyktighet.
Produktets høye densitet bremser tilførsel av oksigen og dermed en spredning av brannen. Det smelter ikke, tørrer ikke ut og avgir ingen farlige gasser. Brannforsøk, utført med ulike isoleringsmaterialer bekreftet dette.
En amerikansk undersøkelse Se "the big burn" viser at man i bygninger som er isolert med cellulose i motsetning til glassull, oppnår 57% høyere brannbeskyttelse.
 

HVA KAN VI HJELPE DEG MED?

Før selve isoleringsarbeidet utføres bør det utføres en befaring som bl.a. tar hensyn til endring av konstruksjon og bruk. Det er flere ting som kan gå galt dersom en ikke har den riktige kunnskapen når endringene gjøres. Selve isoleringsjobben er enkel og utføres av mange, men problemstillingen rundt fukt og kondens er ikke like mye i fokus.                                       Les mer >>

     "Vår kunnskap - din trygghet"

Follo Energirådgivning AS                        Org. nr. 913 589 378                              E-post: post@fims.no